flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян, учасників процесу та відвідувачів суду!

28 лютого 2022, 15:38

Шановні громадяни та відвідувачі суду!

В умовах запровадженого в Україні воєнного стану, з 05 годин 30 хвилин 24 лютого 2022 року, Софіївський районний суд Дніпропетровської області продовжує здійснювати правосуддя в межах своєї юрисдикції відповідно до Конституції України та діючого законодавства України.

Нагадаємо, що правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до Конституції України. Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється.

У разі неможливості здійснювати правосуддя судами, які діють на території, на якій введено воєнний стан, законами України може бути змінена територіальна підсудність судових справ, що розглядаються в цих судах, або в установленому законом порядку змінено місцезнаходження судів.

Статтею 3 Конституції України визначено, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, з метою зменшення ризику життю та здоров’ю відвідувачів, рекомендуємо громадянам, без нагальної потреби, утримуватися від відвідування суду, а у разі необхідності надсилати необхідні документи, з накладенням електронного кваліфікованого підпису, засобами електронного зв’язку на офіційну електронну адресу суду inbox@sf.dp.court.gov.ua або скористатися електронними сервісами й альтернативними форматами обміну процесуальними документами через підсистему «Електронний суд».

Крім того, нагадуємо про сервіси, які дозволяють участь у судовому засіданні в онлайн-режимі поза межами приміщення суду, технічними засобами системи відеоконференцзв’язку.

Наразі всі засоби зв’язку функціонують, в разі наявності додаткової інформації - буде повідомлено на офіційному вебсайті суду.